BELGICKÉ HRANOLKY

Naše hranolky môžme nazvať pravými belgickými hranolkami práve preto, že  sú z čerstvých zemiakov, zo správnych odrôd, nakrájané na presný rozmer a dva krát vyprážané na hovädzej masti.  Navyše ich ako jedna z mála prevádzok v Európe šúpeme ručne.

Čerstvý zemiak je veda, zemiak na pravé belgické hranolky je superveda! Iba malé percento odrôd je vhodných na vyprážanie. Kvalitu vhodnej odrody ovplyvňuje počasie, škodcovia, klimatické podmienky, tvrdosť pôdy, ich veľkosť, kvalita šupy, chemické zloženie, skladovanie, preprava a iné.

Na základe týchto faktorov v septembri vyberáme dané odrody a dodávateľov. Tu však naša práca nekončí, pretože kvalita čerstvého zemiaku sa v priebehu roku neustále mení. Preto môžete behom roka zaznamenať rôznu chuť našich hranoliek.

Menu